Veilig betalen, zonder extra kosten

Snelle levering

Gratis verzending in NL vanaf €20

Wereldwijde verzending

Blogs Beste dagcrème en beste nachtcrème?
Beste dagcrème en beste nachtcrème?

18 september 2020

Wat is de beste dagcrème? Wat is de beste nachtcrème? Zoek het op internet en er komen veel crèmes tevoorschijn, vaak heel dure ook. Welke ingrediënten moet een hoogwaardige antirimpelcrème bevatten en maakt dat een crème perse heel duur? Kun je een dagcrème ook als nachtcrème gebruiken? We geven je hier de antwoorden.

Wat is collageen?

Elke huid heeft verzorging nodig en in het bijzonder de wat ouder wordende huid. Je lichaam doet dat met (de aanmaak van) collageen, een eiwit en heel belangrijke bouwsteen van je lichaam. Het houdt de huid elastisch en gaat huidveroudering tegen. Naarmate je ouder wordt, maak je minder collageen aan en is het raadzaam dat zelf aan te vullen. Dat gaat alleen oraal, want de huid kan het niet opnemen. Met speciale Collageen-drankjes. Let er wel op dat je een goed opneembaar product kiest.

Dag- en nachtcrèmes

Je kunt de huid van je gezicht en decolleté ook dagelijks insmeren met een speciale verzorgende antirimpelcrème. Deze crème kan naar onze mening zowel als dagcrème als nachtcrème worden gebruikt. Het bestaan van aparte dag- en nachtcrèmes heeft vaak een commerciële achtergrond. De samenstelling van de crème is erg belangrijk. Check eerst of de crème vrij is van synthetische of mineralen oliën, parabenen en schadelijke hulpstoffen of toevoegingen. Veel crèmes, zelfs de duurdere (!), bevatten paraffineachtige stoffen (jawel, van kaarsvet!) dat de smeerbaarheid verbetert, maar tegelijkertijd de poriën van je huid verstoppen! En verstopte poriën, je raadt het al, nemen geen voeding op. Zonde van je geld!

Welke ingrediënten horen thuis in een goede anti-rimpelcrème?

Bij een gezichts- en decolletécrème gaat het vooral om een verfijnde en gebalanceerde samenstelling van werkzame stoffen die diep in de in de opperhuid kunnen doordringen. Wat zijn dan die voedende en/of spierontspannende stoffen voor je gelaat? We noemen hier een aantal belangrijke:

  • Ronacare Ectoine: een door een Duitse dermatoloog ontwikkelde, heel krachtige rimpelontspanner;
  • Macadamia: een natuurlijke olie uit macadamianoten, rijk aan verschillende vitamines en mineralen, zoals mangaan, koper, ijzer, magnesium en zink;
  • Kamille: bekend van kalmerende en verzachtende effecten op de huid;
  • Rosemarijn: stimuleert o.a. de doorbloeding van de huid;
  • Prunus: pruimenpitolie die de huid zacht maakt en beschermt;
  • Aloe vera: wondermiddel tegen huidveroudering en huidirritaties;
  • Vitamine E: beschermt de huid tegen vrije radicalen en beperkt schade door Uv-straling;
  • Equisetum: versterkt de huid met hoog gehalte silicium.

Alle ingrediënten moeten in synergie zijn met peptiden, die diep in de huid kunnen trekken en de aanmaak van collageen kunnen bevorderen. Een goede gezichtscrème/anti-rimpelcrème is niet goedkoop maar hoeft ook niet extreem duur te zijn. Kies dus niet perse voor de bekende modieuze merken waar je vooral voor de reclamecampagnes betaalt! Maar let vooral op wat er wel en niet inzit. En besef dat een dag- en nachtcrème een en dezelfde kan zijn.