Veilig betalen, zonder extra kosten

Snelle levering

Gratis verzending in NL vanaf €20

Wereldwijde verzending

Blogs De magie van Vitamine D3
De magie van Vitamine D3

30 maart 2020

Vitamine D3 is belangrijk voor je lichaam. Het speelt een ondersteunende rol voor je afweersysteem, maar voor de opname van calcium in de botten. Extra belangrijk als we wat ouder worden. Vitamine D zorgt er namelijk voor dat calcium en fosfor goed uit voeding worden opgenomen. In periodes dat mensen weinig buiten komen kunnen veel Nederlanders een tekort opbouwen aan Vitamine D.

Een tekort kan je weerstand aantasten

Bijzonder is dat vitamine D3 door zonlicht in de huid van mensen wordt gevormd. Omdat we gemiddeld voor en na de zomer minder buitenkomen, is het tekort bij veel Nederlanders verklaard. Blijf dus ook in de koudere maanden naar buiten gaan, is het devies. Of vul voor de zekerheid het tekort dagelijks aan. Want vitamine D kun je zelf innemen.

De Nederlandse overheid heeft de hoeveelheid vitamine D via  voedingssupplementen verruimd naar maximaal 75 µg per dag. Daarvoor hanteerde de Europese autoriteit voor voedselveiligheid al 100 µg per dag. Als Vedax staan we daarachter, want de meeste mensen krijgen het onvoldoende via voedsel binnen. Het zit vooral in vette vis en leverproducten. Ook stimuleert de overheid het door
vitamine D3 in margarine, halvarine en bak- en braadproducten te laten toevoegen.

Wil je zelf dagelijks je Vitamine D3 aanvullen?

Let dan op het volgende:

Kies een plantaardige vitamine D, dus zonder allerlei synthetische toevoegingen. Het lichaam accepteert plantaardige stoffen gewoon gemakkelijker. Kies niet voor een goedkope vitamine D3. Dat klinkt misschien wat vreemd maar deze staan soms stijf van de synthetische vitamine D, die veelal kunstmatig uit schapenvacht wordt gehaald.