Veilig betalen, zonder extra kosten

Snelle levering

Gratis verzending in NL vanaf €20

Wereldwijde verzending

Blogs Haarverlies, wat doe je eraan?
Haarverlies, wat doe je eraan?

27 januari 2020

Haarverlies is voor veel mannen een gevoelig thema. Opeens zien we het begin van een kaal kruintje en het ontstaan van de welbekende inhammen aan de voorkant. Ook blijven er meer haren achter in kam of borstel. Bij de meeste mannen begint dit proces rond hun veertigste.

Bekende Nederlanders

Bekende Nederlandse mannen grijpen in lichte paniek steeds vaker naar metamorfoses, in de vorm van dure ooglidcorrecties, facelifts en …haarimplantaten. Zoals bij de Boertjes van Ajax, bij Najib Amhali en onlangs vertelde Ruud Gullit nog openlijk over zijn haarimplantatie bij Jinek. Meest tragische is dat het vaak geen echte vooruitgang is en onnatuurlijk oogt. Het roept de vraag op: haarverlies, hoe ontstaat het en zijn er meer natuurlijke manieren om een gezonde haardos en huid te behouden?

Hoe voelt haaruitval bij mannen?

Als een gevoel van verval, van het verlies van je woeste jeugdige aantrekkelijkheid. Vaak is het erfelijk bepaald. Hormoonwerking doet haarzakjes verschrompelen en het haar wordt dunner en heeft een kortere levensduur. Toch kunnen er ook andere redenen zijn waarom je je haar verliest. Denk aan de werking van je schildklier, bloedarmoede, aan ongezond eten en teveel stress. Ook alcohol, cafeïne, nicotine, suikers en bepaalde medicijnen zijn belangrijke veroorzakers van haaruitval.

Gezond eten, matig drinken en roken en suiker minderen zijn gemakkelijke eerste stappen. Zorg ervoor dat je voldoende Omega-3, fruit en groenten met vitamine A, C, B6 en B7 en voldoende eiwitten binnenkrijgt. Stress vermijden betekent een kwestie van  je levensstijl veranderen en daarbij ook meer te bewegen of sporten. Een andere tip is niet al te heet douchen. Wat slecht voor je huid is, is dat ook voor je haarwortels. Gebruik ook niet de heel goedkope shampoos, waar bijvoorbeeld propyleenglycol, SLS en parabenen in zitten.

Tip: selenium houdt je haren sterk en draagt bij aan een normale haargroei.