Veilig betalen, zonder extra kosten

Snelle levering

Gratis verzending in NL vanaf €20

Wereldwijde verzending

Blogs Handen 80% bron van infecties!
Handen 80% bron van infecties!

30 maart 2020

Was je handen, keer op keer. Volgens wetenschappers veroorzaken ongewassen handen 80% van alle infecties. Goed om juist nu te beseffen. Het soort zeep dat je gebruikt is minder belangrijk dan hoe grondig je je handen wast en hoeft geen desinfecterende zeep te zijn. Was je handen vooral als je op plekken bent geweest waar veel mensen waren.

Voorkom schrale huid. Die ontsmet moeilijker!

Is vaak je handen wassen goed voor je huid? Nee, water, zeep en andere reinigingsmiddelen spoelen de huidvetten weg of tasten die aan. Gevolg is dat de barrièrefunctie van de huid flink wordt verstoord. Er kunnen dan pijnlijke kloofjes ontstaan. En een huid met kloofjes laat zich weer veel moeilijker ontsmetten! Belangrijk!: gebruik bij het ontstaan van schrale handen direct een goed voedende handcrème om de huid te hydrateren. Smeer je handen regelmatig in en leg de crème op een plek waar je deze vaak tegenkomt, zoals je bureau of het toilet.

Welke handcrème moet je nemen?    

Allereerst: zoek liefst een volledig natuurlijke crème. Die zijn wat moeilijker te vinden en bovendien wat duurder. Maar absoluut veel beter voor je huid en daar doe je het toch voor. Kies ook voor een niet geparfumeerde crème, want daar kunnen sommige huidtypen niet tegen. Zitten de volgende ingrediënten erin dan weet je dat je goed zit (mits in voldoende hoeveelheden): Aloë Vera, Menthol, Calendula, Vitamine E, Lavendel, Sheabutter en Jojoba. Juist deze stoffen ondersteunen het herstellend vermogen van je huid en houden je huid in een goede conditie!