Veilig betalen, zonder extra kosten

Snelle levering

Gratis verzending in NL vanaf €20

Wereldwijde verzending

Blogs Heemstwortel
Heemstwortel

9 september 2020

Heemstwortel voor de keel. Werkt dat?

Al in de 9e eeuw voor Christus gebruikten de Grieken Heemst tegen hoest en keelkriebels. En in de Middeleeuwen kregen jonge kinderen met wisselende tandjes een stukje wortel van de heemstplant om op te kauwen tegen ontstoken tandvlees. Daar komt ook de naam ´tandwortel´ vandaan. Maar Heemst bij keelkriebels, werkt dat ook?

De wortel van Heemst heeft veel slijmstoffen, veel meer dan het blad van deze oude plant. Als je de wortel inneemt, komt er een beschermlaagje op de slijmvliezen. Daardoor wordt de keel minder geprikkeld en neemt de kans op kriebelhoest af. Ook leggen de slijmstoffen een beschermlaagje in de darmen. Een zenuw die verbonden is met zowel je darmen als je longen (nervus vagus) geeft dan minder prikkels af, waardoor je ook minder gaat hoesten. Dus de slijmstoffen kalmeren je darmen en je darmen kalmeren weer je longen. Bijzonder toch?

Dus heb je in de komende kille maanden last van een droge kriebelhoest, dan kan de natuurlijke Heemstwortel je helpen. Het wordt ingezet tegen bronchitis, hoest, droge hoest, kinkhoest, rokershoest, prikkelhoest, kriebelhoest en heesheid. Heemst is te koop in siropen. Let er daarbij op dat je een extract uit de Heemstwortel kiest want die is veel krachtiger dan uit de bladeren. En kies natuurlijk voor een zuivere en plantaardige extracten, zonder allerlei chemische additieven.