Veilig betalen, zonder extra kosten

Snelle levering

Gratis verzending in NL vanaf €20

Wereldwijde verzending

Blogs Hoe kom jij uit de Lockdown?
Hoe kom jij uit de Lockdown?

16 juni 2021

Eindelijk! Het einde van de lockdown is in zicht. Versoepelingen begin juni en misschien in september een definitief einde van de regels. Je kijkt vast uit naar dat heerlijke terrasje, bezoekjes aan je sportschool of theater en wellicht een mooie vakantie straks. Maar hoe ben jij de lockdown doorgekomen? Wat heeft het met je gedaan? Hoe energiek voel je je en welke ongezonde gewoontes heb je misschien ontwikkeld? Het is goed om dat nu even tegen het daglicht te houden. Misschien kan dit artikel je daarbij helpen.

Een vreemde periode, zo mag je de lockdown gerust noemen. De gewone contacten verdwenen en je leven vlakte waarschijnlijk wat af. Geen hoogtepunten, geen uitzicht op leuke dingen. We moesten thuiswerken en mochten niet meer sporten of uitgaan. Sociologen en psychologen gaan er vast nog veel over schrijven. Dat zijn wij niet, maar zetten graag voor jou wat zaken op een rij die je misschien herkent en waar je snel iets aan kan doen. Met het doel om je weer energiek te laten voelen en weer een gezond levensritme op te pakken.

Sociaal contact

Mensen zijn sociale wezens. Door de lockdown zijn we inmiddels gewend om vooral online contact te hebben en daar een beetje in te berusten. Maar dat is geen echt sociaal contact. Ga dus weer naar buiten en maak afspraken, binnen de regels. Het lijfelijk ontmoeten van anderen zal je extra energie geven!

Eet weer gezond. Ontdek whole foods!

Veel mensen zijn kilo’s aangekomen tijdens de lockdown! Misschien geldt dat ook voor jou, door minder bewegen en meer thuis snacken. Het is nu een goed moment om er iets aan te doen. Want overgewicht en erger nog obesitas is niet ok. Het kan zelfs je weerstand aantasten. Ga weer bewuster eten en mijd de foute tussendoortjes. Tip: kijk eens naar ‘whole foods’-producten. Die hebben vooral onbewerkte ingrediënten met de natuurlijke verhouding aan voedingsstoffen (vezels, eiwitten en mineralen, vitamines. Plantaardige whole foods als groente, noten, zaden en peulvruchten bevatten vaak veel eiwitten en vezels, die langer een verzadigd gevoel geven. Je hebt minder snel trek en ze dragen bij aan een gezonde darmwerking en meer energie. Denk ook aan gezonde vetten die magisch zijn voor je huid. Zoals een scheutje extra vierde olijfolie over groenten of een salade, een beetje noten en zaden of een paar plakjes avocado.

Beweeg meer

Het sluiten van sportfaciliteiten tijdens de lockdown zorgde ervoor dat mensen passief werden en minder gingen bewegen. Je raakte uit je sportritme en juist dat moet je nu weer oppakken. Accepteer dat je conditie wat teruggevallen is, en ga aan de slag. Bewegen is zo belangrijk voor je geestelijke welzijn en geeft je veel energie. Dus plan weer je vaste beweeg- of sportmomenten in en doe dat liefst samen met anderen.

Zorg voor een goede nachtrust 

Hoe sliep jij tijdens de lockdown? Stress is de nummer 1 slaapverstoorder en daar hadden veel mensen juist last van. Door de andere thuissituatie, het anders omgaan met baas en collega’s, en het ontbreken van de directe sociale contacten. Probeer na te gaan waar jouw stress vooral vandaan komt, zodat je het gericht kan aanpakken. Want onderschat niet de effecten van slecht slapen: het  tast meteen de kwaliteit van je leven aan. Je raakt geestelijk vermoeid en daar heb je met alles wat je doet last van. Slapeloosheid kan zelfs je weerstand aantasten.

Self-care: je lijf is het waard 

Self-care wordt omschreven als alles wat je doet voor een mentale, emotionele en fysieke gezondheid. Tijdens de lockdown is daar bij jou misschien een beetje de klad in gekomen. Pak dit weer op, is ons advies. Ga voor innerlijke gezondheid en uiterlijke schoonheid. Dat kan variëren van 6 glazen water per dag, gezond en gevarieerd eten tot het beter verzorgen van je huid, haren, nagels enzovoorts.

Quality time: neem het gewoon

Of je tijdens de lockdown nou meer of minder tijd voor jezelf had, de kwaliteit ervan voelde vaak als minder. Dat kan spanningen hebben veroorzaakt, die je nu de ruimte kunt geven. Zorg dus voor ontspanning en neem de rust die je hoofd en lichaam nodig hebben. Ga een goed boek lezen, doe yoga of vul het anders in. De essentie is dat je jezelf de kans en de tijd geeft om opnieuw op te starten, met hernieuwde energie.