Veilig betalen, zonder extra kosten

Snelle levering

Gratis verzending in NL vanaf €20

Wereldwijde verzending

Blogs Silicium het herontdekte mineraal
Silicium het herontdekte mineraal

5 februari 2021

Silicium komt veel voor in groenten en planten. Helaas zorgen de kweekmethoden van deze tijd, waarbij alles vooral snel moet groeien, voor verarming. Ook in ons drinkwater komt veel minder silicium voor dan vroeger. Daardoor krijgen veel mensen ook minder silicium binnen.

Silicium: meest voorkomende mineraal op aarde

Silicium is het meest voorkomende mineraal op aarde en is na zuurstof de meest gebruikte bouwsteen op aarde. Pas sinds kort is bekend dat deze kleine hoeveelheden silicium een enorme impact op je gezondheid kunnen hebben. Daarom wordt het wel het herontdekte mineraal genoemd. Grappig is dat men silicium ook heeft toegepast op allerlei planten en fruitbomen, met opmerkelijke resultaten: de planten worden sterker, de gewassen hebben een betere opbrengst en fruit wordt sappiger en heeft een betere smaak.

Gerst en haver

Wie voldoende silicium binnen wil krijgen, kan het beste kiezen voor granen, zoals gerst en haver enbananen. Helaas moet je er dan wel heel veel van eten, denk aan zo’n dertig bananen! Want de opname van dit organisch silicium door het lichaam is lastig, omdat deze gepolymeerde vormen van silicium moeilijk door de celwanden breken.