Veilig betalen, zonder extra kosten

Snelle levering

Gratis verzending in NL vanaf €20

Wereldwijde verzending

Blogs Vitamine C? Of Vitamine WC?
Vitamine C? Of Vitamine WC?

27 maart 2020

Wat gebeurt er als je Vitamine C inneemt maar deze grotendeels wordt afgebroken door je maagzuur? Dan plas je het gewoon weer uit in je toilet. Je hebt geld uitgegeven en er nauwelijks resultaat voor terug gekregen. Sinds kort is er liposomale Vitamine C. Die komt ongeschonden door je maag en wordt vrijwel volledig in je bloedbaan opgenomen. Ook is er een aantal andere zaken waar je goed op moet letten bij aankoop van een Vitamine C.

Meeste vitamine C komt in toilet!

Vitamine C maakt je lichaam zelf niet aan en kan je lichaam niet opslaan. Je moet het dus dagelijks via voedsel en/of supplementen innemen. Allereerst moet de kwaliteit van de vitamine bij voorkeur erg hoog zijn en liefst ook met een zegel van veganistische kwaliteit en daarmee dus zonder dierlijke elementen. Kies bij voorkeur ook een glutenvrije vitamine zonder synthetische kleurstoffen en smaakstoffen.

Nu over liposomaal. Klinkt heel technisch en dat is de productie ervan ook zeker. Maar laat je daardoor niet afschrikken. Het komt erop neer dat de vitamine is verpakt in microscopisch kleine vetbolletjes. Deze liposomen beschermen de vitamine C tegen het maagzuur maar zorgen er ook voor dat deze vrijwel volledig door je lichaam kan worden opgenomen. Slechts een klein percentage gaat maar verloren! Dat betekent dat het maximaal kan werken en dat je er ook geen enorme hoeveelheden van hoeft in te nemen voor hetzelfde effect. Teveel innemen leidt soms tot irritaties, zoals krampen en diarree. Neem Vitamine C zeker in perioden waar je weerstand op de proef wordt gesteld, of bij zware lichamelijke inspanningen.

Lees hier wat Vitamine C voor topsportster Edith van Dijk betekent.