Veilig betalen, zonder extra kosten

Snelle levering

Gratis verzending in NL vanaf €20

Wereldwijde verzending

Blogs Werken voedingssupplementen wel? Kies liposomaal!
Werken voedingssupplementen wel? Kies liposomaal!

10 juli 2020

Liposomale producten zijn vaak iets duurder. Maar veelvoudig effectiever! Want de meeste gewone vitamines en mineralen zorgen vooral voor dure urine. Ze worden nauwelijks opgenomen in het spijsverteringssysteem en verdwijnen tot 95% in je wc. Dat heet duurkoop…

Liposomen zijn microscopisch kleine vetbolletjes die de vitamine of een ander ingrediënt beschermen tegen afbraak door je maagzuur. Ook zorgt deze vorm ervoor dat de vitamine goed door je darmen wordt opgenomen en over een langere periode wordt afgegeven.

Wil je effect van je supplement? Check op de verpakking of het een liposomaal product is.

Waarom liposomen belangrijk zijn? Tot 16,73 keer betere opname!  

Liposomen zorgen ervoor dat de ingekapselde voedingsstoffen en supplementen gemakkelijk in het lichaam worden geabsorbeerd door het maagdarmkanaal. Zonder die inkapseling breekt je lichaam voortijdig de moleculen af of voorkomt het absorptie. Liposomen worden wel gemakkelijk geabsorbeerd. Het ingrediënt wordt daarmee veel beter in het bloed opgenomen. Zo blijkt uit onderzoek dat de liposomale Curosome 16,73 keer meer kan absorberen absorbeert dan niet-liposomale curcumine!

Wat is een liposoom?

Een liposoom is een ingrediënt met een dubbele laag fosfolipiden. Een laag van natuurlijke vetbolletjes (membraan) die de inhoud beschermt tegen oxidatie, afbraak en het maagzuur. De darmwand ‘herkent’ een liposoom bovendien als een vetdeeltje en neemt het gemakkelijk op. Juist de voedingssupplementen die het lichaam moeilijk opneemt, zijn veel effectiever in een liposomale vorm.

Welke liposomale producten zijn er?

Er komen steeds meer liposomale voedingssupplementen. Denk aan liposomale resveratrol, liposomale vitamine B, liposomale vitamine C, liposomale D3, K2, B12 en liposomale Curcumine. LET OP: helaas zijn niet alle liposomale producten goed. Vermijd producten waarbij het liposomale proces met chemische stoffen of onder grote druk of hitte plaatsvindt.